Buna seara domn drag,

Mai ții minte când mi-ai cumpărat viața?

Mi-ai dat pe ea un munte și un grăunte de nisip. Trebuie să ții minte. A fost acuma aproape un an, de ziua mea. Nu te-ai târguit. Ai luat-o chiar dacă era în anotimpul ei cel mai înverșunat: o bătea grindina și o scuturau rafalele de vânt. Nu stăteau frunzele pe copaci și apele se învolburau. Ai luat-o și mi-ai mulțumit. Ai spus: mulțumesc că ai trăit-o! Și cu ea te-ai dus!

Mi-am luat acum alta viață. N-am vrut să mă grăbesc. Am vrut să fie plăcută, să nu mă-ncurce cu lucruri care să rănească. Am fost la târgul de vieți și am ochit una care părea a fi mai lejeră. Am probat-o. Era ca o rochie de vară. Mi-am zis, hai sa vedem ce iese. Asta măcar nu mi-i grea de purtat, nu mă deranjează la mers. Nu mi-i nici prea strâmtă, nici prea largă. Nici prea colorată, da’ nici neagră. Nici albă, da’ nici gri. Îi! Și atât. Am dat pe ea un munte și un grăunte de nisip!

Domn drag,

mi-i inima arsă. O văd acum, sub rochia asta subțire de vară. Uneori vreau să o acopăr, să nu se îmbolnăvească și mai mult, acoperită doar cu rochia asta de vară.

Domn drag,

Nu-ți scriu ca să-mi iei și viața asta.

Oricâte vieți mi-ai cumpăra, inima, totuși, nu mi-o poți lua. Ea rămâne cu mine, oricâte vieți aș schimba. Domn drag, inima încă mi-i arsă și ma uit la ea… e cam subțire îmbrăcată și nu știu ce să-i fac!

Lasa un comentariu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: